Kijelző a táv kaptármérlegen?

Minek a kijelző, ha meg tudjuk nézni az értékeket a BeeBox appon vagy emailben is?

· Kaptármérleg,BeeBox,Hogyan készült

Sokat gondolkodtunk hogy vajon kell-e kijelző a Beebox kaptármérlegre? Több méhész véleményét is megkérdeztük. Volt aki kérte, volt aki nem. A kijelző rendszerbe iktatása nagy fejlesztési teherrel jár, mivel így egy menüt is kell fejlesztenünk. A menüben a gombok segítségével tud navigálni a méhész. Ki kellett találnunk, hogyan jelezzen vissza a felhasználónak a mérleg. Végül úgy döntöttünk egy méhészeti kaptármérlegre kell a kijelző.

Tehát mikor hasznos egy kijelző?

Mi van ha nincs térerő?

Ugye az nem lehet hogy egy mechanikus mérleg is többet érjen mint egy digitális? Márpedig ez a helyzet ha a méhész olyan helyre vándorol, ahol pont nincs térerő. Emiatt feltétlen szükség van a kijelzőre. Ne maradjon a digitális méhészeti ipar szégyenben ugye. :)

Méhészkedés közben

Miközben kint vagyunk a méhesben, praktikus ha gyorsan rá tudunk nézni a mérlegre hogy mennyit is mutat most. Ezáltal a méhész az app - azaz a telefon - elővétele nélkül, gyorsan meg tud győződni hogy hol áll a hordás.

Beállítások, tárázás

Bár van egy külön beállító program a mérlegekhez, de az egyszerűbb beállításokat el kell tudni végezni program nélkül is.  Ilyen a tárázás, azaz amikor a nulla kilógrammot pontosítjuk a mérlegen. Ezt a mérleg kijelzője igazolja vissza, hogy sikeresen táráztuk-e a tömeget.

Összefoglalva

A Kijelző nagyon hasznos egy táv kaptármérleg esetén.

  • Ha nincs térerő akkor is le tudjuk olvasni az aktuális kaptártömeget
  • Méhészkedés közben gyorsan ellenőrizni tudjuk a kaptártömeget
  • A beállításokat is tudjuk ellenőrizni

Mi ezért raktunk kijelzőt a BeeBox kaptármérlegre. Több fejlesztés, de megéri.

Érdekel a BeeBox Táv kaptármérleg? Nézz rá a termékre, és keress fel minket a részletekért!