• A BeeBox project

  Mégis ki fejleszti az okosméhészeti termékeket?

  A Space Apps Kft-től a BeeBox ötletéig

  Az alapötletet a Space Apps Kft. berkein kezdtük el kibontani. Ahogy a cég neve is árulkodik, űrtechnológiák távoli eredményeit akartuk kamatoztatni a hétköznapi életben, mobilappok formájában.

   

  A BeeBox igazából először ChickenBox akart lenni - egy intelligens csirkeól. Ehhez azonban nem találtuk meg a megfelelő agrár szakértőket. Mire ez kiderült számunkra, már megtettük az első lépéseket a megvalósítás felé - volt egy nagyon tehetséges villamosmérnök hallgató a csapatunkban - Bence. Ehhez a kapacitáshoz kerestünk egy új projectet.

  Ekkor egy gyerekkori barátomhoz fordultam, Balázshoz, aki Nógrád megyei méhész (180 család) hogy a méhészetekben lenne-e értelme a modern szenzortechnikának. Balázs példájára még most is emlékszem "Egy tehénre vagy egy csirkére rá tudsz nézni, és meg tudod állapítani laikusként is hogy jól van-e az az állat. Egy méhkaptár akkor is egy fadoboz ha erős család van benn és akkor is ha gyenge."

   

  Teljesen igaza volt. Új feladatot is adtunk Bencének, a mérlegek felderítését. Úgy voltunk vele hogy egy egyszerű project lesz ez, ami lelkesedést ad a kollégáknak. Gyors eredményeket. Aztán rájöttünk hogy igenis bele kell tanulni a méhészetbe annak a mindenapi kihívásaiba.

   

  Ahogy alakult a fejlesztés, úgy vetődtek fel az újabb és újabb ötletek a lelkes méhészektől. Bennünk pedig az motoszkált: "Milyen megoldással állhatunk elő, amire azt mondják: ilyet van?? Ez lehetséges?!" Nem véletlenül kezdtünk bele az elektronikai fejlesztésbe, a méhészeti mesterséges intelligencia fejlesztésbe, radar műholdképek feldolgozásába valamint bonyolult szerverrendszerek létrehozásába.

   

  Így jött létre a BeeBox. Sok munka és tanulás árán. "Jó mulatság, férfi munka volt!"

 • BeeBox az Instagramon

  Kövess minket! 

  http://instagram.com/beebox_smarthive